Založ si blog

Pravda je v tom odveká, že RODINU tvorí muž a žena, ktorí splodia nového človeka.

Dovoľte mi, aby aj ja som prispel svojím jednoduchým názorom k tak jednoduchej téme, ktorá prebúdza v mnohých ku divokej debate, verbálnym útokom, plných žlčovitých slov k tomu jedinému slovu, čo to všetko vyvolalo a to je  –  R O D I N A.

 

Lebo my, zo staršej generácie si v sebe od malička nesieme jej hlavný význam v tom, že tradičnú / a nielen/ slovenskú rodinu tvoril pracujúci muž ako aj žena s hŕbou detí okolo seba, ktorých od malička svojím postojom a príkladom pripravovali až do dospelosti na cestu k vytvoreniu a vybudovaniu si svojej vlastnej mladej novej rodiny.

 

Tak to bolo odjakživa, aj keď samozrejme beriem do úvahy, že nie v každej rodine to fungovalo tak  ako by malo, ale tradície a zvyklosti mal každý z nás už v sebe.

 

Postupne , ako civilizácia ovplyvňovala chod a činnosť rodiny sa úplne prešlo až do utlmovania prírastku detí z priemerného počtu štyroch detí v rodine na priemerný počet dnes v dobrom prípade dvoch detí, čím sme sa vlastne sami v rámci demografického vývoja pripravili o rovnováhu dodržania počtu populácie. Skôr to vychádza postupne na hrozivý úbytok aj našej dnešnej populácie, pretože je momentálne v móde byť single, užívať si, budovať kariéru – a keď príde na manželstvo, tak sa uzatvára niekedy po tridsiatke…

 

 

A pretože treba byť v rámci módnej vlny vždy Inn, tak sme sa v rámci slobodného príkladu zo sveta západnej kultúry chopili činu a začali si pretvárať slovo Rodina na vlastný obraz.

 

 

Avšak si treba uvedomiť, že v tom OBRAZE je zarámované iba dnešné moderné a pokrivené zrkadlo tak, že každý jeden, ktorý sa do neho pozrie, vidí v ňom úplne niečo iné, ale trvá na svojom názore že toto je tá správna RODINA….

 

Avšak biológiu neoklameš : na zachovanie rodu je v prírode potrebný samec a samička – v našom  prípade : muž a žena, pretože iba ich spojením vzniká nový život a nedá sa nahradiť žiadnou inou alternatívou ! A ich nový život – teda dieťa ich automaticky spája do jedinečného to spoločenstva – novej a skutočnej rodiny, kde každý z nich má svoju rolu.

 

P.S . tento minikurz do biológie je určený pre tých, ktorí sú si istí, že sa príroda dá oklamať

 

 

Ovčičky sestričky, kam vás doviedli vaše ľúbivé honelníčky ?

08.02.2016

KTO ? Nie sú to len dve hlavné postavy – predsedníčka Odborového združenia sestier a pôrodných asistentiek Monika Kavecká a prezidentka Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek Iveta Lazorová ale aj všetky ďalšie ich pritakávačky. KOHO ? Všetky podvedené sestričky – hlavne z Prešova, Žiliny, či Trnavy a iných miest… PREČO ? To sa [...]

Mafiánske praktiky líderiek LO voči tým, ktoré by mali výhradne zastupovať !

21.01.2016

Myslím, že talianski odborári, alebo americkí odborári, ktorých riadil známy kontroverzný predák odborov J.R.Hoffa a ktorému bola dokázaná spolupráca s mafiou – by mali prísť na Slovensko sa poučiť niečo nové z praktík, aké vyšli na svetlo sveta práve od oboch líderiek. Takúto špinavosť, akú našili na vlastné lekárske sestry a k tomu ešte [...]

Čierna kronika alebo Divoká skupinka zo známej lokality Košíc + Level č. 9 = Game Over

17.01.2016

Aj správa z čiernej kroniky môže dať informáciu o tom ako sa dá priblížiť do povedomia Košice ako Európske mesto športu v roku 2016. Teda bolo to tak – a dokonca to bola aj penta – teda 5 kusov odvážlivcov, ktorí nemysleli na to, že budú musieť náhle vykonávať aj vlastné športové aktivity, podobné tým ktoré boli [...]

Russia Orthodox Easter Putin

Putin po piaty raz. Slovenský diplomat bude pri jeho "pomazaní"

06.05.2024 17:29

Štafáž na inaugurácii Putina bude popri domácej "verchušky" robiť aj časť diplomatického zboru. Zastúpené bude aj Slovensko, ktoré na rozdiel od viacerých západných spojencov pozvanie neodmietlo.

Nemocnica Poprad

Vyskočil? Polícia preveruje úmrtie muža v areáli popradskej nemocnice

06.05.2024 16:56

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

charkov

Všetko sa zachvelo, jediný úder zničil celú ulicu. Rusi prvýkrát zabíjali 1,5-tonovou bombou

06.05.2024 16:27

Všetko naokolo sa zachvelo, akoby sa začalo zemetrasenie. Jediný úder zničil celú ulicu, napísal šéf vyšetrovacieho oddelenia regionálnej polície.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 150129x
Priemerná čítanosť článkov: 2145x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy