Založ si blog

Štedrý večer umocnený prekrásnymi koledami.

Štedrovečerná pohoda, doma, v kruhu rodiny, je tiež takou tou zvláštnou atmosférou, ktorá tento jedinečný okamih každý raz v roku umocňuje aj posolstvom rôznych kolied.
Áno, prekrásne slovenské koledy, bez ktorých by to nebolo ono. A práve na tomto mieste sa chcem zastaviť a naozaj vzdať úctu, ako aj vďaku za tie slovné, ale hlavne hudobné posolstvá, vzídené z počúvania piesní v podaní rôznych interpretov.
A pretože sme Slováci, rád by som potešil, hoci len jedného čitaeľa tohto blogu svojím posolstvom , nielen na tú správnu koledu….:-)
Chcem sa podeliť totiž so svojím hudobným zážitkom, ktorým sa obdarúvam každý rok v čase Vianoc, už minimálne 10 rokov. Totiž presne vtedy, v uvedenom čase – ale vlastne to bolo ešte na jeseň – som kráčal po korze jedného menšieho slovenského mesta na východe Slovenska. A ako som tak prechádzal okolo predajne kníhkupectva, tak ma náhle oslovila krásna vianočná atmosféra, ktorá napodiv, hoci to bolo len v septembri, ma takto dostala…Bola to hudba kolied so slovenskými interpretmi, no najviac ma chytil ten originálny aranžmán známych kolied, ktoré v ich podaní naraz zazneli úplne inak.
Teda prekrásne !
Rýchlo som zakeroval do kníhkupectva, aby som sa dozvedel viac. Nuž a záver si určite domyslíte – túto hudobnú krásu som si hneď aj kúpil – a tak sa teším nespočetný počet rokov pri ozdobovaní vianočného stromčeka. A teraz pozor – nikomu nechcem robiť reklamu – ale dám krk na to, že tieto “ Vianočné koledy “ , ktoré naspievala v roku 1991 Marcela Molnárová s Daliborom Jensom a pod dohľadom Igora Bázlika, patria na slovenskej hudobnej scéne ku klenotom hudobnej tvorby.
Túto poctu uvedeným autorom skladám aj napriek tomu, že z uvedeného žánru mám vo svojej zbierke nespočetný počet rôznych titulov, včítane organových fúg na vianočnú atmosféru…
A toto je moja štedrovečerná hudobná spoveď…
Prajem Vám všetkým, ktorí ste sa dostali až tuto, príjemný štedrý večer, s duchovným naplnením a pokračovaním cez celé Vianoce až do oslávenia Nového roku !

Ovčičky sestričky, kam vás doviedli vaše ľúbivé honelníčky ?

08.02.2016

KTO ? Nie sú to len dve hlavné postavy – predsedníčka Odborového združenia sestier a pôrodných asistentiek Monika Kavecká a prezidentka Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek Iveta Lazorová ale aj všetky ďalšie ich pritakávačky. KOHO ? Všetky podvedené sestričky – hlavne z Prešova, Žiliny, či Trnavy a iných miest… PREČO ? To sa [...]

Mafiánske praktiky líderiek LO voči tým, ktoré by mali výhradne zastupovať !

21.01.2016

Myslím, že talianski odborári, alebo americkí odborári, ktorých riadil známy kontroverzný predák odborov J.R.Hoffa a ktorému bola dokázaná spolupráca s mafiou – by mali prísť na Slovensko sa poučiť niečo nové z praktík, aké vyšli na svetlo sveta práve od oboch líderiek. Takúto špinavosť, akú našili na vlastné lekárske sestry a k tomu ešte [...]

Čierna kronika alebo Divoká skupinka zo známej lokality Košíc + Level č. 9 = Game Over

17.01.2016

Aj správa z čiernej kroniky môže dať informáciu o tom ako sa dá priblížiť do povedomia Košice ako Európske mesto športu v roku 2016. Teda bolo to tak – a dokonca to bola aj penta – teda 5 kusov odvážlivcov, ktorí nemysleli na to, že budú musieť náhle vykonávať aj vlastné športové aktivity, podobné tým ktoré boli [...]

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

04.05.2024 21:52

Desiatky ľudí aj krajania zo Slovenska boli v sobotu poobede svedkami oblečenia bruselskej sochy Manneken Pis do detvianskeho kroja.

sanitka, záchranka

Po nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. Situáciu komplikuje požiar

04.05.2024 19:53, aktualizované: 20:36

Na mieste v týchto chvíľach stále prebieha zásah záchranných zložiek.

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 150028x
Priemerná čítanosť článkov: 2143x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy