Založ si blog

Pravda je v tom odveká, že RODINU tvorí muž a žena, ktorí splodia nového človeka.

Dovoľte mi, aby aj ja som prispel svojím jednoduchým názorom k tak jednoduchej téme, ktorá prebúdza v mnohých ku divokej debate, verbálnym útokom, plných žlčovitých slov k tomu jedinému slovu, čo to všetko vyvolalo a to je  –  R O D I N A.

 

Lebo my, zo staršej generácie si v sebe od malička nesieme jej hlavný význam v tom, že tradičnú / a nielen/ slovenskú rodinu tvoril pracujúci muž ako aj žena s hŕbou detí okolo seba, ktorých od malička svojím postojom a príkladom pripravovali až do dospelosti na cestu k vytvoreniu a vybudovaniu si svojej vlastnej mladej novej rodiny.

 

Tak to bolo odjakživa, aj keď samozrejme beriem do úvahy, že nie v každej rodine to fungovalo tak  ako by malo, ale tradície a zvyklosti mal každý z nás už v sebe.

 

Postupne , ako civilizácia ovplyvňovala chod a činnosť rodiny sa úplne prešlo až do utlmovania prírastku detí z priemerného počtu štyroch detí v rodine na priemerný počet dnes v dobrom prípade dvoch detí, čím sme sa vlastne sami v rámci demografického vývoja pripravili o rovnováhu dodržania počtu populácie. Skôr to vychádza postupne na hrozivý úbytok aj našej dnešnej populácie, pretože je momentálne v móde byť single, užívať si, budovať kariéru – a keď príde na manželstvo, tak sa uzatvára niekedy po tridsiatke…

 

 

A pretože treba byť v rámci módnej vlny vždy Inn, tak sme sa v rámci slobodného príkladu zo sveta západnej kultúry chopili činu a začali si pretvárať slovo Rodina na vlastný obraz.

 

 

Avšak si treba uvedomiť, že v tom OBRAZE je zarámované iba dnešné moderné a pokrivené zrkadlo tak, že každý jeden, ktorý sa do neho pozrie, vidí v ňom úplne niečo iné, ale trvá na svojom názore že toto je tá správna RODINA….

 

Avšak biológiu neoklameš : na zachovanie rodu je v prírode potrebný samec a samička – v našom  prípade : muž a žena, pretože iba ich spojením vzniká nový život a nedá sa nahradiť žiadnou inou alternatívou ! A ich nový život – teda dieťa ich automaticky spája do jedinečného to spoločenstva – novej a skutočnej rodiny, kde každý z nich má svoju rolu.

 

P.S . tento minikurz do biológie je určený pre tých, ktorí sú si istí, že sa príroda dá oklamať

 

 

Ovčičky sestričky, kam vás doviedli vaše ľúbivé honelníčky ?

08.02.2016

KTO ? Nie sú to len dve hlavné postavy – predsedníčka Odborového združenia sestier a pôrodných asistentiek Monika Kavecká a prezidentka Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek Iveta Lazorová ale aj všetky ďalšie ich pritakávačky. KOHO ? Všetky podvedené sestričky – hlavne z Prešova, Žiliny, či Trnavy a iných miest… PREČO ? To sa [...]

Mafiánske praktiky líderiek LO voči tým, ktoré by mali výhradne zastupovať !

21.01.2016

Myslím, že talianski odborári, alebo americkí odborári, ktorých riadil známy kontroverzný predák odborov J.R.Hoffa a ktorému bola dokázaná spolupráca s mafiou – by mali prísť na Slovensko sa poučiť niečo nové z praktík, aké vyšli na svetlo sveta práve od oboch líderiek. Takúto špinavosť, akú našili na vlastné lekárske sestry a k tomu ešte [...]

Čierna kronika alebo Divoká skupinka zo známej lokality Košíc + Level č. 9 = Game Over

17.01.2016

Aj správa z čiernej kroniky môže dať informáciu o tom ako sa dá priblížiť do povedomia Košice ako Európske mesto športu v roku 2016. Teda bolo to tak – a dokonca to bola aj penta – teda 5 kusov odvážlivcov, ktorí nemysleli na to, že budú musieť náhle vykonávať aj vlastné športové aktivity, podobné tým ktoré boli [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 149717x
Priemerná čítanosť článkov: 2139x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy