Založ si blog

Ja som Charlie ? .. .a čo na to iní, komerční to „charlie“. ..

Aký to silný dojem je pozerať na tisíce a státisíce ľudí, ktorí svojím postojom v obrovskom zhromaždení jednoty sa snažia premostiť nevraživosť iných v lásku tolerancie k jedincovi, či spoločnosti rôzneho vierovyznania /trebárs aj toho politického/.

A potom pomalé vytriezvenie z eufórie spolupatričnosti v následných krokoch, kde sa postupne odkrýva, že je veľmi, veľmi potrebné nahodiť výtlačky humorného časopisu Charlie Hebdo zo 60 000 kusov najskôr na 3 000 000 kusov a ako počítam , s dotlačou to určite v Eurozóne sa dotiahne možno aj k hranici po 5 000 000 kusov.

 

Pekná to myšlienka, ale posledné správy , ktoré naznačili značnú eufóriu po vlastnení hmatateľnej relikvie na prebehnuvšú tragédiu 12 obetí karikaturistov, začínajú zatieňovať hodnotu sebavyjadrenia na vlne spoločného postoja.

 

Ak sa dnes v médiách snažili ukazovať, ako sa snaží množstvo ľudí dostať silou – mocou k tomu, aby vlastnili výtlačok iba za 6 eur, je možno si realisticky položiť otázku, či pri takomto úžasnom náklade nezačína tvrdý biznis brať navrch v zmysle : v pravý čas na pravom mieste. Lebo ktorýkoľvek biznismen – aj tu na Slovensku vám povie, že čím vyšší náklad tlače si objednáte / u nás rádovo nad 50 000 kusov a vyššie/, tak cena ide rapídne dole ! A ešte k tomu perličky z internetu o rôznych aukciách typu – kto dá za časopis viac a viac.

 

 

Áno, bral by som úvahu o tom, že dostať tento výtlačok špeciálneho vydania Charlie Hebdo by mal dostať ako darček každý obyvateľ eurozóny ako upomienku na cenu nezmyselne stratených životov /nielenú francúzskych novinárov.

 

ALE  NIE  ZA  TAKÚTO  KOMERĆNÚ  CENU  !

 

Ovčičky sestričky, kam vás doviedli vaše ľúbivé honelníčky ?

08.02.2016

KTO ? Nie sú to len dve hlavné postavy – predsedníčka Odborového združenia sestier a pôrodných asistentiek Monika Kavecká a prezidentka Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek Iveta Lazorová ale aj všetky ďalšie ich pritakávačky. KOHO ? Všetky podvedené sestričky – hlavne z Prešova, Žiliny, či Trnavy a iných miest… PREČO ? To sa [...]

Mafiánske praktiky líderiek LO voči tým, ktoré by mali výhradne zastupovať !

21.01.2016

Myslím, že talianski odborári, alebo americkí odborári, ktorých riadil známy kontroverzný predák odborov J.R.Hoffa a ktorému bola dokázaná spolupráca s mafiou – by mali prísť na Slovensko sa poučiť niečo nové z praktík, aké vyšli na svetlo sveta práve od oboch líderiek. Takúto špinavosť, akú našili na vlastné lekárske sestry a k tomu ešte [...]

Čierna kronika alebo Divoká skupinka zo známej lokality Košíc + Level č. 9 = Game Over

17.01.2016

Aj správa z čiernej kroniky môže dať informáciu o tom ako sa dá priblížiť do povedomia Košice ako Európske mesto športu v roku 2016. Teda bolo to tak – a dokonca to bola aj penta – teda 5 kusov odvážlivcov, ktorí nemysleli na to, že budú musieť náhle vykonávať aj vlastné športové aktivity, podobné tým ktoré boli [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 149737x
Priemerná čítanosť článkov: 2139x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy