Pravé náboženstvo je iba to, ktoré neútočí na žiadne iné náboženstvo.

10. marca 2011, petersson, Nezaradené

Pravá demokracia, či priama diskusia prináša nemálo pozitívnych, tvorivých a vynikajúcich nápadov, či myšlienok.Je však na škodu veci, hlavne ak sa argumentuje citátmi vytrhnutými z kontextu.
Opakujem : každé náboženstvo spočíva v jednej podstate, vo vzývaní jednotnej bytosti, ktorej meno sa mení podľa toho, kam sa jednotlivý veriaci zaradí. Či je to kresťan, či moslim alebo budhista, samotná inklinácia spočíva vo viere v dobro, pomoc blížnemu a nenásilnosti voči svojmu okoliu, ani inoveriacim, ani celému svetu.
Pretože ani pravý kresťan, ani pravý moslim nenachádza pri čítaní svojich náboženských kníh ani slovo o vraždení a páchaní násilností v mene svojho Boha voči celkom iným a inak zmýšľajúcim dnešným potomkom nášho tak prečudesného ľudského spoločenstva.
Takže všetko to, čo sa okolo nás vlastne deje a sme toho svedkami každý deň v zprávach z rôznych médii, sa deje vďaka rôznym radikálnym odnožiam, ktoré sa snažia vždy k čomusi priradiť, aby boli ich zvrátené činy akože vopred ospravedlnené na verejnosti.
Akoby tieto nechutné hry niekto naschvál cynicky ďalej hral…
Kedysi sa to nazývalo Križiacke vojny, dnes je to akože Džihád.
Načo ? A pre Koho ? Kde nájdeme naozaj ten skrytý fenomén pravdivej a absolútnej nebeskej pravdy ?