Odkaz v hlasovej schránke: Môžete mi kondolovať, som trvalo neprítomný !

10. marca 2011, petersson, Nezaradené

Už nie ako fikcia, ale ako tvrdá realita, vlastne odkaz pre nás – masy pacientov, ktorí majú veľmi blízko k tomu, spoločnému koncu, ak sa aj naše zdravotníctvo dostane do exitusu.
Pre mnohých z nás je to síce iba španielska dedina – a ani stádo somárov sa v tejto podivnej politicko-zdravotícko tématike, aj v súčine so zdravotnými poisťovňami končiac, nevysomári.
To, čo kedysi dobre fungovalo a na čo sme boli bytostne zvyknutí, dnes tvrdo kolabuje. Chomúty zdravotníckych poisťovní stabilne vyciciavajú nielen pacienta, ale berú si za rukojemníkov lekárov, výborných špecialistov a diktujú im svoje kruté podmienky. Pretože gigantická mašinéria úradníkov v poisťovniach si stále pýta svoje. Ale keď niekedy strašne dávno – pred 20 rokmi – to kočíroval iba jeden subjekt, tak to našim demokratickým politikom vadilo ! Vtedajší kováč ukul neforemné kopyto a odvtedy to začalo krívať…
A čo je dnes najzarážujúcejšie, darcovia krvi, ktorí mali veľký prínos – a aj majú – pre celé zdravotníctvo, sú teraz dehonestovaní dobre že nie na spodinu celej spoločnosti ! Ja tiež patrím k nim, mám aj diamantovú plaketu – a to je všetko.Ani výhoda u lekára, u niektorých ani u zamestnávateľa ! Tak si vážime svoje zdravie a životy ? Tak ! Ale každý iba dovtedy, pokiaľ sám nepotrebuje akútnu pomoc. A potom už beznádejne vzýva Boha. Ale ten mu nepomôže, ak nebude čerstvá krv, záchranný zbor, lekár na ambulancii a ambulancia s kvalitnou zdravotnou technikou…
V opačnom prípade, ak naozaj dôjde u nás k zdravotníckemu armagedonu, tak je záhodné si dať už vopred nahrať do hlasovej schránky svojho mobilného telefónu horeuvedený oznam :
“ Môžete mi kondolovať, som trvalo neprítomný ! „