Vatikán ako štát v štáte, či jeho farizejskí hodnostári ako mlčiaca väčšina ?

18. januára 2011, petersson, Nezaradené

Niečo sa stalo !… Ale čo bolo tým stimulom, ktorý odštartoval správu ešte z roku 1997 od nemenovaného diplomata Vatikánu, aby umravnil činných cirkevných hodnostárov v Írsku ?
Že naraz chceli byť aktívni pri poukazovaní /ne/zdravej pedofílie ich kňazov na nevinných deťoch ? A či azda nepoznajú kánonické právo ?
A či azda nevedia, že civilný svet nie je odkázaný na /pre/činy svojich duchovných ? Farizeji, vari neviete, že z domu sa nevynáša smetie ?
Niečo je za tým….hmmmm….ale čo ?

Nestačí Írom, že majú dosť problémov so svojou ekonomikou ? Aha, teda tak to bude asi – ak sa vezie štát, nech sa vezie aj jeho duchovenstvo – nech sa spoločne zídu na hnojisku dejín !
Ale niečo tomu chýba . Vyjadrenie Benedikta XVI. A nebudeme musieť dlho čakať, lebo náš spravodlivý Miki si ho pozval tu, na Slovensko. Len kto mu položí túto záludnú otázku o porušovaní kánonického práva ? Hostitelia určite nie, to sa nesluší. A ak, tak nejaký zádrapčivý novinár – pokiaľ ho vpustia na sväté teritórium.

Ešteže sa o Slovensku nehovorí – to by bola naozaj hanba, nie ?
Ale to nepoznajú našinca, doma je doma a každý tu každého pozná, tak načo vytrubovať chyby našich pastierov ? Ovečky ich aj tak dobre poznajú. Aj toho, čo ľúbi si vypiť a kostolník ho ťahá z jarku, aby nezmeškal omšu. Aj toho, čo ľúbi dievčatká, či ženy – však čo sa mu samé núkajú ? Aj toho, čo sa delí s kasičkou pol – na pol, lebo benzín je drahý. Aj toho, čo šteklí miništrantov pod ich rúchom, aj toho, čo z návštevy odchádza s plným bruchom….
Len jedno mi ešte vŕta v hlave. Ak majú farárikovia podobné ľudské túžby, ako aj my, hriešni ľudia, tak potom načo robia divadlo a okato prijímajú celibát, ktorý aj tak svojimi počinmi znevažujú ?!