Takého veľkého vtáka som v ruke dávno nedržala….

5. januára 2011, petersson, Nezaradené

….si pomyslela znovuzvolená starostka na Košickom Jazere, pani A. Jenčová/HZDS/, keď asistovala pri záchrane druhého najväčšieho dravca na Slovensku – jastraba – a aby to aj ostatní uverili, tak sa dala zväčniť na pamäť košického občana aj do jeho novín, Korzára.

Ach, veru, dávno som nečítal tak dojemný článok o záchrane skrehnutého vtáka, ktorého dobrí ľudia doniesli až – na veľactený úrad. A vzhľadom na to, že menovaná starostka je aj vyštudovaná veterinárka, tak veľmi dobre urobili. Lebo bola potrebná pomoc aj ďaľšieho veterinára, úplne zhodou okolností aj vicestarostu starého mesta, pána Bíleka /Smer/.
Nebyť tohto vtáka, tak sa HZDS so Smerom ani možno nestretnú, dokonca ani ten obyčajný občan by to nepostrehol, nebyť náhodne sa tam vyskytuvšieho novinára košického plátku. Toľko náhodných kombinácii sa ani v Športke nevidí, koľko náhodilých udalostí zachytí pohotový žurnalista…

A tak hľadím na fotografiu, ako dravá starostka drží dravého jastraba….a naraz ma náhle osloví symbióza tohto obrázku. Áno, to je ono – dravec sa vytešuje s dravcom, pretože v dnešnej džungli politických ambícií a v kalných vodách jedine dravec prežije :
1. Pred komunálnymi voľbami dravo odstavila opozíciu
2. Dravo vyhrala voľby s veľkým náskokom.
3. Dravo sa postarala o zvýšenie svojho platu
4. Dravo si ešte na prvom zasadnutí dala odhlasovať odmeny, ako aj svojim pätolizačom poslancom

Ale cez to všetko tu aj tak vyčnieva láska starostky Jazera k úbohým zvieratkám, či vtákom, ktoré trpia v tomto zimnom období.

Hmmmm…….ale kde vlastne ostal so svojími potrebami a právami ten obyčajný košický jazerský občan ?……….