Založ si blog

V mene humánnosti ? : Ring voľný – na kolesách . ..

Nuda dnešnej mládeže sa prenáša do nových foriem sebarealizácie v nových formách.

Bitka v bare, krčme, v škole, pred školou, či na ulici ? – slabá to útecha.

Čo si to tak skúsiť cestou domov v pohodlí autobusu, či trolejbusu, však nejaká tá prijateľná obeť sa nájde. V prešovskom trolejbuse to začalo, v žilinskom sa pokračovalo a teraz už vedie prím /MHD nezavinene/ košická verejná doprava, kde akoby skôr priťahoval, ako by odrádzal aj spustený kamerový systém. A mladíci, samozrejme v alkoholickom opojení dostávajú krídla a ich ruky už nepoužívajú päste, ale najnovšie kamene, či iné predmety. Nuž aj keď sú nakoniec aj tí útočníci  – ako v tej dobrej rozprávke – dolapení a vraj aj potrestaní : ha ha ha ..že vraj tri mesiace podmienečne /!/, tak mi chýba čosi iné ako dovetok k celému incidentu.

Kto a ako sa ospravedlní obeti /obetiam/, kto im v prípade práceneschopnosti nahradí ujmu nielen na zdraví, ale aj na poškodení odevu, či psychickú ujmu ? Prečo v takýchto prípadoch sa neberie na zreteľ, že aj ten vodič, či zbitý revízor je vlastne verejný činiteľ a teda je konečne čas naozaj potrestať delikventov tvrdými trestami, aby sa tým dalo navonok verejnosti, že bolo spravodlivosti učinené zadosť.

NIE ! Večer sa incident stane, na druhý /tretí,štvrtý atď./ deň polícia útočníka obmedzí na slobode, ale už vo večernom spravodajstve vidíme zakuklených a určite vysmiatych grázlov, ako pred kamerami opúšťajú súd voľní ako vtáci, kým za nimi ešte doznieva sudcovské : no no n o .

V mene …humánnosti ! Tak znie ortieľ – a občan si zamyká dvere, zamrežuváva okná a svoje večerné úlety v meste škrtá s pribúdajúcou tmou.

V mene humánnosti…

Ovčičky sestričky, kam vás doviedli vaše ľúbivé honelníčky ?

08.02.2016

KTO ? Nie sú to len dve hlavné postavy – predsedníčka Odborového združenia sestier a pôrodných asistentiek Monika Kavecká a prezidentka Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek Iveta Lazorová ale aj všetky ďalšie ich pritakávačky. KOHO ? Všetky podvedené sestričky – hlavne z Prešova, Žiliny, či Trnavy a iných miest… PREČO ? To sa [...]

Mafiánske praktiky líderiek LO voči tým, ktoré by mali výhradne zastupovať !

21.01.2016

Myslím, že talianski odborári, alebo americkí odborári, ktorých riadil známy kontroverzný predák odborov J.R.Hoffa a ktorému bola dokázaná spolupráca s mafiou – by mali prísť na Slovensko sa poučiť niečo nové z praktík, aké vyšli na svetlo sveta práve od oboch líderiek. Takúto špinavosť, akú našili na vlastné lekárske sestry a k tomu ešte [...]

Čierna kronika alebo Divoká skupinka zo známej lokality Košíc + Level č. 9 = Game Over

17.01.2016

Aj správa z čiernej kroniky môže dať informáciu o tom ako sa dá priblížiť do povedomia Košice ako Európske mesto športu v roku 2016. Teda bolo to tak – a dokonca to bola aj penta – teda 5 kusov odvážlivcov, ktorí nemysleli na to, že budú musieť náhle vykonávať aj vlastné športové aktivity, podobné tým ktoré boli [...]

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.

Rusko oteplenie záplavy Orenburg Tomsk rieka

Ruské úrady nariadili evakuáciu záplavami ohrozených lokalít na západe Sibíri

16.04.2024 18:20

Obyvatelia záplavami postihnutých regiónov sa sťažujú na nedostatok pomoci zo strany miestnych i federálnych úradov.

Gruzínsko, protest, ruský zákon

Gruzínsko schválilo návrh sporného zákona o zahraničných agentoch

16.04.2024 18:05

Krajina je zo zákona pobúrená a Západ sa ho obáva, pretože podkopáva šancu Gruzínska na pripojenie sa k EÚ.

Roman Michelko

Výbor pre kultúru odobril návrh na zmenu rozhodovacej právomoci vo Fonde na podporu umenia

16.04.2024 17:58

Finálne rozhodovanie o udelení dotácií FPU má prejsť z odborných hodnotiacich komisií na rozšírenú radu fondu, v ktorej budú mať prevahu nominanti ministerstva kultúry.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 149533x
Priemerná čítanosť článkov: 2136x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy