Založ si blog

Fukušima, ako malé motto s menom Hirošima ?

Zemetrasenie, následne 10 metrové cunami – a na dokončenie tejto japonskej apokalypsy aj jej vlny, ktoré ochromujú chod generátorov na čerpanie vody do chladiaceho systému. A potom : /ne/podobný scenár, ako sme zažili v roku 1986 s jadrovou elektrárňou v Černobyle. Dvojnásobný pretlak v systéme + vystresovaní operátori sa snažia túto paru z ťažkej vody pustiť do systému, no následne nastáva výbuch, ktorý spôsobí zrútenie jednej časti jadrového generátora. A zo skúpych správ z médií sa pomaly dozvedáme, že je to stále horšie. Totiž ak je nám laicky naznačené, že palivové články sa pomaly topia a chladenie už pomaly ani nefunguje, tak čo z toho vyplýva ? Jadrové štepenie, ktoré sa už ani nedá zastaviť ! Presne, ako v Černobyle – dokonca aj tento katastofický scénar hrôzy má podobné postupné kroky a spoločné náležitosti !
A čo ma štve ? Nuž predsa to, ak vám v rádií naša odborníčka na jadrové elektrárne povie, že : “ Áno, radiácia je zvýšená viac, ako tisícnásobne !“. Ja, občan neznalý tejto terminológie sa teda pýtam. Čo je to viac, ako tisícnásobne? Aká hodnota je normál ? Aká hodnota je ľahké, ťažké a smrteľne nebezpečné ? Prečo si nikto z novinárov nedal tú prácu a nespýtal sa naslovozatej odborníčky aby presne pomenovala tento problém ?
Ani ja si tiež presne nepamätám, koľko jednotiek radónov mi vojde to tela pri rontgene tela – a pritom sú iné hodnoty na svaly a kosti. A pokiaľ to niektorí neviete, tak koľkokrát absolvujete za život toto vyšetrenie, aj včítane zubov, tak tieto jednotky sa absorbujú vlastne doživotne do nášho tela + sa všetky sčítavajú !
A keď sa dopočujete zo správ o tisícnásobku prekročenia, je to veľmi zlé. A treba iba veriť, že si s tým obetaví japonskí odborníci poradia a katastrofický scénar sa neskončí jadrovým mrakom, putujúcim okolo sveta…
Len jedna vec mi je divná, že je okolo toho nejako veľké ticho, minimálne správy – a dokonca ešte ani záchranári z rôznych svetových končín nedostali oficiálne prizvanie. Takže niečo sa deje, je to síce na ich piesočku a tak sa im do toho netreba miešať.
Otázka ale stojí, dokedy sa to bude brať ako problém a odkedy ako riešenie veľkej jadrovej katastrofy s dosahom na okolitých susedov.

Ovčičky sestričky, kam vás doviedli vaše ľúbivé honelníčky ?

08.02.2016

KTO ? Nie sú to len dve hlavné postavy – predsedníčka Odborového združenia sestier a pôrodných asistentiek Monika Kavecká a prezidentka Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek Iveta Lazorová ale aj všetky ďalšie ich pritakávačky. KOHO ? Všetky podvedené sestričky – hlavne z Prešova, Žiliny, či Trnavy a iných miest… PREČO ? To sa [...]

Mafiánske praktiky líderiek LO voči tým, ktoré by mali výhradne zastupovať !

21.01.2016

Myslím, že talianski odborári, alebo americkí odborári, ktorých riadil známy kontroverzný predák odborov J.R.Hoffa a ktorému bola dokázaná spolupráca s mafiou – by mali prísť na Slovensko sa poučiť niečo nové z praktík, aké vyšli na svetlo sveta práve od oboch líderiek. Takúto špinavosť, akú našili na vlastné lekárske sestry a k tomu ešte [...]

Čierna kronika alebo Divoká skupinka zo známej lokality Košíc + Level č. 9 = Game Over

17.01.2016

Aj správa z čiernej kroniky môže dať informáciu o tom ako sa dá priblížiť do povedomia Košice ako Európske mesto športu v roku 2016. Teda bolo to tak – a dokonca to bola aj penta – teda 5 kusov odvážlivcov, ktorí nemysleli na to, že budú musieť náhle vykonávať aj vlastné športové aktivity, podobné tým ktoré boli [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 149593x
Priemerná čítanosť článkov: 2137x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy