Založ si blog

Štedrý večer umocnený prekrásnymi koledami.

Štedrovečerná pohoda, doma, v kruhu rodiny, je tiež takou tou zvláštnou atmosférou, ktorá tento jedinečný okamih každý raz v roku umocňuje aj posolstvom rôznych kolied.
Áno, prekrásne slovenské koledy, bez ktorých by to nebolo ono. A práve na tomto mieste sa chcem zastaviť a naozaj vzdať úctu, ako aj vďaku za tie slovné, ale hlavne hudobné posolstvá, vzídené z počúvania piesní v podaní rôznych interpretov.
A pretože sme Slováci, rád by som potešil, hoci len jedného čitaeľa tohto blogu svojím posolstvom , nielen na tú správnu koledu….:-)
Chcem sa podeliť totiž so svojím hudobným zážitkom, ktorým sa obdarúvam každý rok v čase Vianoc, už minimálne 10 rokov. Totiž presne vtedy, v uvedenom čase – ale vlastne to bolo ešte na jeseň – som kráčal po korze jedného menšieho slovenského mesta na východe Slovenska. A ako som tak prechádzal okolo predajne kníhkupectva, tak ma náhle oslovila krásna vianočná atmosféra, ktorá napodiv, hoci to bolo len v septembri, ma takto dostala…Bola to hudba kolied so slovenskými interpretmi, no najviac ma chytil ten originálny aranžmán známych kolied, ktoré v ich podaní naraz zazneli úplne inak.
Teda prekrásne !
Rýchlo som zakeroval do kníhkupectva, aby som sa dozvedel viac. Nuž a záver si určite domyslíte – túto hudobnú krásu som si hneď aj kúpil – a tak sa teším nespočetný počet rokov pri ozdobovaní vianočného stromčeka. A teraz pozor – nikomu nechcem robiť reklamu – ale dám krk na to, že tieto “ Vianočné koledy “ , ktoré naspievala v roku 1991 Marcela Molnárová s Daliborom Jensom a pod dohľadom Igora Bázlika, patria na slovenskej hudobnej scéne ku klenotom hudobnej tvorby.
Túto poctu uvedeným autorom skladám aj napriek tomu, že z uvedeného žánru mám vo svojej zbierke nespočetný počet rôznych titulov, včítane organových fúg na vianočnú atmosféru…
A toto je moja štedrovečerná hudobná spoveď…
Prajem Vám všetkým, ktorí ste sa dostali až tuto, príjemný štedrý večer, s duchovným naplnením a pokračovaním cez celé Vianoce až do oslávenia Nového roku !

Ovčičky sestričky, kam vás doviedli vaše ľúbivé honelníčky ?

08.02.2016

KTO ? Nie sú to len dve hlavné postavy – predsedníčka Odborového združenia sestier a pôrodných asistentiek Monika Kavecká a prezidentka Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek Iveta Lazorová ale aj všetky ďalšie ich pritakávačky. KOHO ? Všetky podvedené sestričky – hlavne z Prešova, Žiliny, či Trnavy a iných miest… PREČO ? To sa [...]

Mafiánske praktiky líderiek LO voči tým, ktoré by mali výhradne zastupovať !

21.01.2016

Myslím, že talianski odborári, alebo americkí odborári, ktorých riadil známy kontroverzný predák odborov J.R.Hoffa a ktorému bola dokázaná spolupráca s mafiou – by mali prísť na Slovensko sa poučiť niečo nové z praktík, aké vyšli na svetlo sveta práve od oboch líderiek. Takúto špinavosť, akú našili na vlastné lekárske sestry a k tomu ešte [...]

Čierna kronika alebo Divoká skupinka zo známej lokality Košíc + Level č. 9 = Game Over

17.01.2016

Aj správa z čiernej kroniky môže dať informáciu o tom ako sa dá priblížiť do povedomia Košice ako Európske mesto športu v roku 2016. Teda bolo to tak – a dokonca to bola aj penta – teda 5 kusov odvážlivcov, ktorí nemysleli na to, že budú musieť náhle vykonávať aj vlastné športové aktivity, podobné tým ktoré boli [...]

Polícia / Policajná páska / Policajné auto /

Hádka dvoch mužov v obci Dlhá nad Váhom sa skončila vraždou

25.04.2024 11:28

Motív a všetky okolnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Český predseda vlády Petr Fiala.

Ďalší odchod z Fialovej vlády: končí ministerka pre vedu a výskum

25.04.2024 11:07

Ministerka pre vedu a výskum nemala vlastné ministerstvo, ale len úrad s niekoľkými zamestnancami.

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 149696x
Priemerná čítanosť článkov: 2139x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy