Založ si blog

Vianočné sviatky, ale v americkej réžii ! Tak sme to dopadli !

Všetci sa tešíme na Vianoce, ako aj na neobyčajne strávený typický štedrý večer, s jeho neopakovateľnou atmosférou, v rodinnom kruhu a samozrejme za zvukovou kulisou slovenských kresťanských kolied.
V neďalekej minulosti sa k tomu snažila okrem Slovenského rozhlasu v rámci vysielania kolied a spomienok etnografického charakteru, priložiť polienko skultúrňovania aj vtedajšia Slovenská televízia, čím sa celkový dojem z prežitého večera naplnil – až na chýbajúci prenos z polnočnej omše.
Ale NOVÁ DOBA, ktorá prišla a nečakane zaútočila na naše obyčaje, už 20 rokov ubíja tieto naše zvyklosti a snaží sa pomaly, ale isto poamerkanizovať, to, čo nám vštepovali naše mamy a otcovia … Teda úplne ohlúpnuť a vniesť ich trápne obyčaje, počnúc Halloweenom, vencami ba dverách, Santom Klausom – aj s Coca colou, pizzou, hot dogom, hamburgerom a inými škodlivými produktmi, následkom ktorých je polovica američanov prekŕmených, ako svine tesne pred zakáľačkou – a toto sa berie za u nich berie za bežnú samozrejmosť…!
Ale nielen o tom . Skrátka, ak si vezmem ako príklad všetky slovenské televízie, tak sa musí každý zhroziť, čo všetko útočí na naše zmysly v štedrovečerný sviatok, ako aj obe sviatočné dni : Je to násilný a sprostý dopad IBA výplodu amerických štúdií a ich spotvorenín, pretože toto sa nedá nazvať filmami na sviatky, ale hurikánom tupej americkej NEkultúry ! Takže, vážení, toto je naša súčasnosť, toto je doba, ktorá pomaly, ale isto naleje do duší a myslenia našich detí všetok tento odpad a sajrajt zo Západu ?
Ale je na to riešenie! Avšak ťarcha zodpovednosti je hlavne na rodičoch. U nás sa to praktizuje už roky . Na štedrý večer, teda od času pred večerou sa vypne televízor a jedinou kulisou je hudba organu s Bachovými kompozíciami, alebo prekrásne vianočné koledy. A toto nám vystačí aj po večeri, aj počas rozbaľovania darčekov, až do polnočnej omše.
Skrátka všetci, v rodinnom kruhu a s vlastným programom….
A vlastne len o tom som chcel napísať, lebo toto je o vianočnej pohode, bez zhubného vplyvu iných, ktorí to chcú zmeniť…….

Ovčičky sestričky, kam vás doviedli vaše ľúbivé honelníčky ?

08.02.2016

KTO ? Nie sú to len dve hlavné postavy – predsedníčka Odborového združenia sestier a pôrodných asistentiek Monika Kavecká a prezidentka Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek Iveta Lazorová ale aj všetky ďalšie ich pritakávačky. KOHO ? Všetky podvedené sestričky – hlavne z Prešova, Žiliny, či Trnavy a iných miest… PREČO ? To sa [...]

Mafiánske praktiky líderiek LO voči tým, ktoré by mali výhradne zastupovať !

21.01.2016

Myslím, že talianski odborári, alebo americkí odborári, ktorých riadil známy kontroverzný predák odborov J.R.Hoffa a ktorému bola dokázaná spolupráca s mafiou – by mali prísť na Slovensko sa poučiť niečo nové z praktík, aké vyšli na svetlo sveta práve od oboch líderiek. Takúto špinavosť, akú našili na vlastné lekárske sestry a k tomu ešte [...]

Čierna kronika alebo Divoká skupinka zo známej lokality Košíc + Level č. 9 = Game Over

17.01.2016

Aj správa z čiernej kroniky môže dať informáciu o tom ako sa dá priblížiť do povedomia Košice ako Európske mesto športu v roku 2016. Teda bolo to tak – a dokonca to bola aj penta – teda 5 kusov odvážlivcov, ktorí nemysleli na to, že budú musieť náhle vykonávať aj vlastné športové aktivity, podobné tým ktoré boli [...]

Tunde Onakoya

Nigérijský šachista prekonal rekord, na Times Square hral šach cez 58 hodín

20.04.2024 17:26

Tunde Onakoya dúfa, že sa mu vďaka tomuto výkonu podarí zhromaždiť milión dolárov na podporu vzdelávania detí v Afrike.

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 149604x
Priemerná čítanosť článkov: 2137x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy